X 
Incendii stiri: 557
Criza energetică stiri: 1729

Deputații au prezentat o inițiativă pentru îmbunătățirea climatului de afaceri

30 noi. 2022,, 14:00   Economie
1392 0

O nouă inițiativă legislativă pentru îmbunătățirea climatului de afaceri prin eliminarea unor obligații și cerințe birocratice excesive a fost lansată de un grup de deputați.

Proiectul vine să facă claritate și să statueze o abordare unică pentru persoanele care desfășoară activitatea de întreprinzător cu impact asupra sănătății publice. Comisia economie, buget și finanțe, a aprobat coraportul la proiectul de modificare a Legii privind supravegherea de stat a sănătății publice.

Deputata Marina Morozova a anunțat că modificările la Legea privind supravegherea de stat a sănătății publice presupun excluderea obligației autorizării sanitare de funcționare pentru obiectivele în care se desfășoară activități ce nu au impact pentru sănătate publică. Astfel, proiectul va permite asigurarea previzibilității și regulilor clare pentru mediul de afaceri, în partea ce vizează categoriile de produse, servicii și activități care se supun autorizării sanitare.

Procedurile de organizare a autorizării sanitare, formelor de autorizare sanitară specifice categoriilor de produse şi servicii, termenele de eliberare a documentelor respective urmează să fie stabilite de Guvern. Totodată, este prevăzută dispunerea autorizării sanitare de funcționare a obiectivelor în funcție de activitatea desfășurată în cadrul acestora, indiferent de modul de finanțare a obiectivelor, de dreptul de proprietate asupra acestora sau de faptul dacă sînt nou-construite, reconstruite, reprofilate și modernizate sau sînt funcționale.

Proiectul va fi propus spre examinare în cadrul ședinței plenare a Parlamentului.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий