COVID-19 în MOLDOVA

Declarație: "Rusia nu asociază acordarea creditului Moldovei cu conjunctura politică"

Declarație: "Rusia nu asociază acordarea creditului Moldovei cu conjunctura politică"

Guvernul Rusiei a răspuns solicitării guvernului Republicii Moldova de a desfășura negocieri repetate privind acordarea împrumutului în sumă de 200 de milioane de euro, înțelegînd cît de importantă este această asistență financiară în această perioadă grea pentru poporul moldovenesc, și Moscova nu leagă acordarea acestui credit republicii cu conjunctura politică.

Declarația a fost făcută de către ambasadorul Federației Ruse în Moldova, Oleg Vasnețov, într-un interviu acordat corespondentului TASS, relatează Noi.md.

El a amintit că Rusia a răspuns anterior solicitării Moldovei de a acorda ajutor în lupta atît cu pandemia, cît și cu consecințele acesteia.


"În special, ca răspuns la solicitarea conducerii de la Chișinău, guvernul Rusiei a oferit ajutor umanitar și de altă natură, s-a decis alocarea unui credit pe o perioadă îndelungată de 200 de milioane de euro", a menționat ambasadorul.

El și-a exprimat regretul că opoziția pro-europeană din Moldova a blocat acordul de împrumut semnat prin intermediul Curții Constituționale (CC).

"Din păcate, la pandemie și la problemele economice din Moldova s-a adăugat și criza politică, care, după cum se consideră aici, este legată de campania electorală a președintelui, stabilită pentru 1 noiembrie. Îmi pare sincer rău că unii politicieni, în favoarea pasiunilor electorale, au neglijat atât nevoile poporului moldovenesc, cît și interesele cooperării strategice cu Rusia, a căror importanță pentru republică este greu de supraestimat. Deși aceiași reprezentanți ai opoziției proeuropene, în cadrul întrevederilor cu mine, susțin că vor să coopereze cu Rusia, iar creditul oferit de țara noastră este necesar și condițiile acestuia sînt avantajoase", a menționat diplomatul rus.

El a amintit că Guvernul Rusiei a răspuns solicitării Guvernului Moldovei de a negocia repetat acordarea creditului după decizia controversată a CC. "Înțelegem cît de important este acest ajutor financiar în perioada dificilă pentru poporul moldovenesc și noi nu legăm acordarea acestuia cu conjunctura politică", a subliniat Vasnețov.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load