X 
Eurovision stiri: 492
Transnistria stiri: 1304

Declarație: "Moldova este pregătită să treacă cu bine de sezonul rece"

5 dec. 2023,, 11:00   Economie
2121 1

Moldova este pregătită să treacă cu bine de sezonul rece. Pentru prima dată în istoria sa, țara noastră a stocat gaze naturale înaintea sezonului de încălzire în volume suficiente pentru a acoperi întregul consumul, circa 650 de milioane de metri cubi.Declarații în acest sens au fost făcute de către secretarul de stat de la Ministerul Energiei, Constantin Borosan.

„În această iarnă, noi am intrat din vară cu o planificare precisă, cu măsuri preventive pentru sezonul de încălzire și măsuri de atenuare în caz de eventuală criză energetică.

Acest plan conține 40 de acțiuni preventive, inclusiv achiziția de gaze naturale și efectuarea stocurilor suficiente pentru a trece peste sezonul de încălzire și contractarea energiei electrice, fapt care și a fost realizat.

Contractul la energie electrică oferă această predictibilitate, dar și alte beneficii, fiindcă înseamnă o factură mai mica la cetățeni, buget mai mic alocat pentru compensații. Pentru că tariful la electricitate este mic, asta înseamnă stabilitate, previzibilitate pentru mediul de afaceri pe termen lung.

Pentru prima dată în istoria R. Moldova avem gaze naturale stocate înaintea sezonului de încălzire în volume suficiente pentru a acoperi întregul consum, circa 650 de milioane de metri cubi ”, a spus Constantin Borosan, notează Noi.md cu referire la tvrmoldova.


Potrivit oficialului, criza energetică a accelerat anumite procese, iar autoritățile au căpătat experiență pentru a depăși eventualele crize.

1
2
0
1
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?