TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Declarație: Criza grîului a fost creată artificial

Criza grîului a fost creată artificial, la insistența unui deputat PAS, care are interese economice. Despre aceasta liderul socialiștilor, Igor Dodon, a declarat în cadrul emisiunii live.

“Criza grîului nu există. O recunosc toți specialiștii, este o invenție artificială cu scopul politic sau economic al unor deputați PAS. Dacă considerați că sînt probleme cu grîul, invitați agricultorii și ei pot să vă spună. De ce încercați să îi blocați acum, cînd ei au nevoie de resurse. Le blocați exportul cînd prețurile sînt bune. Peste o lună prețurile vor fi de două ori mai jos. De ce să nu își vîndă grîul din stoc cu 3,5 lei, a fost 4 lei. Voi îi puneți să îl țină în depozit ca peste 2 luni să vîndă cu 1,5 lei. Eu îmi pun întrebarea, că poate voi aveți interes. Știu că un deputat de la PAS insistă ca grîul din rezerva de stat să fie vîndut ca grîu furajer în sectorul zootehnic nu cu 4 lei, dar cu 1,5 lei”, a declarat Dodon.

Amintim că președintele țării, Maia Sandu, a cerut moratoriu la exportul de grîul pînă la sfîrșitul lui iunie. Specialiștii din domeniu declară că în țară există destul grîu și nu este nevoie de a introduce aceste restricții, care vor aduce pagube economice enorme.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load