COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Declarație: "Chicu a făcut pentru agricultori mai mult decît toți prim-miniștrii anteriori"

Declarație: "Chicu a făcut pentru agricultori mai mult decît toți prim-miniștrii anteriori"

Ion Chicu a făcut pentru fermierii moldoveni afectați de calamitățile naturale mai mult decît toți prim-miniștrii anteriori.

Declarația a fost făcută de deputatul Partidului Socialiștilor, Nicolae Pascaru, la postul de televiziune TVC-21, transmite Noi.md.

El a amintit că atunci cînd prim-ministrul era liderul PAS, Maia Sandu, și cînd producătorii agricoli au fost afectați de grindină, ea nici măcar nu a ieșit să vorbească cu acești oameni care s-au adresat Guvernului pentru ajutor.


"Chicu se întîlnește mereu cu fermierii, discută cu ei. Același lucru îl face și ministrul Agriculturii, Ion Perju. Ei merg mereu în teritoriu, comunică cu oamenii, chiar și în condițiile pandemiei, rezolvă întrebări și probleme. Cele 300 de milioane de lei alocate agricultorilor care au suferit în urma secetei sînt bani mari pentru Moldova, bani pe care nimeni nu i-a dat anterior agricultorilor, iar actualul guvern le dă, în pofida faptului că mai are de soluționat multe alte probleme importante", a menționat Nicolae Pascaru.

Potrivit lui, mijloacele alocate agricultorilor, chiar dacă nu le vor rezolva toate problemele, cel puțin îi vor ajuta să se mențină, să supraviețuiască acestui moment dificil.

Deputatul PSRM le-a amintit celor care astăzi îndeamnă oamenii să iasă la protest, în special liderului PAS, Maia Sandu, despre intenția ei de a da "undă verde" vînzării terenurilor Moldovei în perioada în care a fost prim-ministru.

"La 9 octombrie 2019, Maia Sandu s-a întîlnit cu Asociația Investitorilor Străini din Moldova, unde și-a reiterat intenția de a vota noul Cod funciar, pentru ca cetățenii străini să poată cumpăra terenuri în Moldova. Maia Sandu, împreună cu acești investitori, a pregătit un document – "Cartea albă" – care recomandă vînzarea pămîntului către străini. Această situație ne îngrijorează: pe de o parte, cheamă oamenii la proteste, pe de altă parte – unii politicieni pregătesc documentele de vînzare a pămîntului Moldovei pentru a votarea în Parlament", a menționat deputatul PSRM.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load