COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Declarație: Cabinetul de Miniștri face tot posibilul și imposibil pentru a ajuta fermierii

Declarație: Cabinetul de Miniștri face tot posibilul și imposibil pentru a ajuta fermierii

Pentru agricultorii din Moldova actualul an agricol a fost foarte dificil, din cauza secetei severe, iar guvernul, în ciuda crizei existente social-economice, cauzate de pandemia COVID-19, face tot posibilul și imposibilul pentru a rezolva problemele agricultorilor și le rezolvă, alocă agricultorilor fonduri și subvenții mari pentru țara noastră, pe care nu le-au primit mai devreme de la autoritățile anterioare.

Declarația a fost făcută de deputatul Partidului Socialiștilor, Nicolae Pascaru, la postul de televiziune TVC-21, transmite Noi.md.

"Trebuie să înțelegem că în acest an avem o secetă foarte mare, pe care nu a inventat-o nici președintele, nici deputații Parlamentului. Așa e la fermieri, au o afacere riscantă. Întotdeauna s-a întîmplat că într-un an poți recolta cît în trei ani. Dar există și riscul de a pierde, de aceea un bun gospodar întotdeauna își face rezerve și se pregătește pentru posibilele probleme", a menționat el.


Deputatul PSRM a amintit că, în pofida problemelor existente, guvernul alocă agricultorilor 300 de milioane de lei și subvenții de 1 miliard de lei.

"Este mult, mai ales în situația în care în țară avem o criză socio-economică cauzată de pandemia de coronavirus. Avem foarte mulți pensionari - 600-700 mii, cărora trebuie achitate pensii. Avem mulți bugetari. Dar guvernul lucrează cu succes", a subliniat Nicolae Pascaru.

El a amintit că agricultorilor le-au fost alocate 200 de milioane de lei drept ajutor, acum Guvernul Chicu face tot posibilul și transmite alte 100 de milioane de lei pentru agricultură.

"Este o sumă enormă de bani, fermierii nu au mai primit un astfel de sprijin de la Independență. De asemenea, Guvernul negociază cu instituțiile de creditare pentru ca fermierii să primească o pauză anuală pentru achitarea creditelor și dobînzilor", a explicat Nicolae Pascaru.

Deputatul PSRM a mai menționat alte măsuri fără precedent propuse de guvern: scutirea de un șir de impozite; utilizarea TVA pentru achitarea impozitelor pe venit a fermierilor. De asemenea, din Fondul Agenției de Intervenție și Plăți în Agricultură vor fi achitate dobînzile la creditele luate de fermieri în mărime de pînă la 150 de mii de lei.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load