COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Declarație: Autoritățile nu vor permite slăbirea pieței valutare a țării

Declarație: Autoritățile nu vor permite slăbirea pieței valutare a țării

Autoritățile Moldovei țin situația sub control și nu vor permite slăbirea pieței valutare a țării. Banca Națională a satisfăcut întreaga cerere de valută pe piață, iar acum situația s-a stabilizat.

Despre aceasta a declarat deputatul Partidului Socialiștilor, președintele Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe, Vladimir Golovatiuc, la postul de televiziune NTV Moldova, relatează Noi.md.

El a subliniat că rezervele valutare ale Băncii Naționale a Moldovei, care au depășit 3 miliarde de dolari, au scăzut recent sub acest indicator, deoarece Banca Centrală a satisfăcut întreaga cerere de valută străină pe piața valutară din contul rezervelor valutare.


"Au existat încercări din partea unor agenți economici de a "se acoperi cu valută". În același timp, pe piața valutei în numerar, populația a vîndut-o. Iar pe piața fără numerar agenții economici cumpărau valută și nu întotdeauna pentru achitarea importurilor, ci pentru un fel de airbag. Au fost înregistrate astfel de tendințe multidirecționale pe piață. Dar acum se pare că situația s-a stabilizat. Guvernarea este puternică în aspirațiile sale și nu va permite slăbirea pieței valutare. Acum, principala problemă a statului este lupta împotriva coronavirusului și trebuie oprită răspîndirea acestui virus. Și noi reușim să facem acest lucru. Timpul a arătat că autoritățile au avut dreptate cînd au închis piețele, au luat alte măsuri restrictive", a declarat Vladimir Golovatiuc.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load