TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Decizii importante la Consiliul Suprem de Securitate privind Arena Chișinău

O comisie de anchetă va decide în viitorul apropiat care va fi soarta proiectului Arena Chișinău, a declarat astăzi președintele Igor Dodon în urma ședinței Consiliului Suprem de Securitate.

Șeful statului a remarcat că mai multe decizii suspecte și netransparente au fost adoptate de reprezentanții guvernării PDM în cadrul acestui proiect.

„Au fost cedate 70 de hectare de teren proprietate publică agentului economic cu care statul a intrat în parteneriat public-privat. Suplimentar, statul a mai alocat din bugetul de stat peste 200 de milioane de lei. Nu este clar care a fost raționamentul din partea statului. Se construiește pe 10 hectare, dar se mai acordă încă 60”, a precizat Dodon.

Comisia de anchetă urmează să stabilească în zilele următoare în ce condiții a fost organizat concursul pentru selectarea partenerului privat, de către cine, dar și vor fi scoase la iveală abuzurile admise de reprezentanții puterii. Potrivit președintelui, fostul premier și spicher nu au ținut cont de interesele naționale.

Igor Dodon a anunțat că în urma ședinței CSS, au fost date indicații de a securiza activele statului, astfel încît cele 70 de hectare de teren să nu poată fi înstrăinate.


Potrivit lui Dodon, Guvernul urmează să identifice alte posibilități de a finaliza construcția Arenei Chișinău, în condițiile în care au fost efectuate lucrări în proporție de 70 la sută.

„Ministerul Economiei va veni cu o decizie în acest sens, ce facem mai departe. Avem două modalități: fie investește statul banii necesari pînă la finalizare, fie statul identifică altă companie pentru finalizarea proiectului”, a spus președintele țării.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load