COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 1 002 291   INFECTAȚI 396 768(+3255)   TRATAȚI 368 373     DECESE 10 470(+8)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7912
Criza energetică stiri: 528

Decizia lui Putin va ajuta Moldova să majoreze livrările de produse agricole în Rusia

10 aug. 2021,, 16:45   Economie
2764 3

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a dispus în contextul stabilizării prețurilor la produse să se majoreze importul de produse agricole din țările CSI în Federația Rusă. Dispoziția a fost dată în urma unei întîlniri cu membrii Guvernului și publicată în lista corespunzătoare de pe site-ul web al Kremlinului.

„Guvernul Federației Ruse să întreprindă în cadrul aplicării măsurilor de stabilizare a prețurilor la produsele alimentare acțiuni care vizează creșterea volumului importurilor de produse agricole pe teritoriul Federației Ruse din statele membre ale Comunității Statelor Independente”, se arată în document.

Prim-ministrul rus Mihail Mișustin a fost numit responsabil pentru executarea acestei dispoziții. El urmează să prezinte primul raport pînă la 1 septembrie 2021 și apoi o dată pe trimestru.

De asemenea, Președintele a dispus Serviciului Federal Antimonopol (FAS) să monitorizeze formarea prețurile produselor la produsele vîndute prin intermediul lanțurilor de comercializare cu amănuntul.

„FAS Rusia va asigura monitorizarea formării prețurilor la produsele alimentare vîndute prin rețelele comerciale”, se arată în lista instrucțiunilor.


În plus, Putin a recomandat guvernatorilor să asigure împreună cu Guvernul Federației Ruse accesul nestingherit al producătorilor agricoli interni la piețele, tîrgurile, unități mobile de comercializare cu amănuntul. De asemenea, s-a recomandat creșterea numărului de obiecte de comercializare cu amănuntul în vederea maximizării accesibilității acestora pentru populație și a extinderii oportunităților de desfacere pentru producătorii autohtoni. Șefii subiecților urmează să raporteze acest lucru pînă la 15 august, apoi o dată la șase luni.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X