X 

De astăzi, cetățenii vor plăti cu 11 lei mai puțin pentru gaz

8 iun. 10:50   Economie
4982 1

Decizia Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) privind micșorarea prețului pentru furnizarea gazelor naturale a fost publicată astăzi în Monitorul Oficial

Astfel, de azi, consumatorii casnici vor achita un tarif de 18 lei și 07 bani pentru un metru cub de gaze. Prețul este cu 38% mai mic decît cel actual, transmite moldpres.

Potrivit deciziei, „ANRE a constatat existența unor factori obiectivi ce condiționează revizuirea prețului, prioritară fiind reducerea costului mediu anual de procurare a gazului”. Hotărîrea intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial.

În prezent, consumatorii casnici achită un tarif de 29 de lei și 26 de bani pentru un metru cub de gaze.

La începutul acestei săptămîni, Societatea pe Acțiuni „Moldovagaz” a înaintat ANRE o cerere privind micșorarea tarifului mediu pentru furnizarea gazelor naturale pentru consumatorii finali.


În luna iunie, prețul gazului procurat de Moldovagaz de la Gazprom este de 568,15 dolari pentru mia de metri cubi, față de 660,76 dolari - în luna mai.

Conform contractului semnat în octombrie 2021, prețul gazelor naturale cumpărate de Moldovagaz de la Gazprom se calculează diferit pe timp de iarnă și de vară.

8
1
0
0
9

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?