X 
Cazul Șor stiri: 594

Datoria națională a SUA a stabilit un record absolut

19 mar. 2018,, 14:55   Economie
3478 0

Datoria publică din SUA a atins un nou record, depășind 21 de trilioane de dolari. Acest fapt rezultă din datele Ministerului Finanțelor al SUA.

Cota datoriei interne este de 5,6 miliarde de dolari. Restul revine investitorilor privați – persoane fizice și juridice, reprezentînd 15,3 trilioane de dolari.

Una dintre promisiunile preelectorale ale lui Donald Trump a fost eliminarea datoriei publice americane. Președintele a insistat pe faptul că măsurile sale economice ar rezolva această problemă, dar timp de un al al președinției lui Trump, datoria de stat a crescut cu peste un trilion de dolari.

Pentru creșterea datoriei publice, republicanii l-au criticat pe președintele american anterior, Barack Obama. În cele două termene al acestuia, datoria publică americană a crescut de la 10,6 trilioane la 19,9 trilioane de dolari. În paralel, deficitul bugetar al Statelor Unite este în creștere, care a atins, de asemenea, în luna februarie un nou record — de 215 miliarde de dolari. Veniturile țării scad și cheltuielile continuă să crească.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În Moldova au avut loc alegeri locale. Care sînt schimbările la care vă așteptați?