COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Dacă nu vom lua măsuri, acest lucru se va întîmpla și în Moldova...(VIDEO)

Dacă nu vom lua măsuri, acest lucru se va întîmpla și în Moldova...(VIDEO)

Uniunea Europeană dă încă o dată dovadă că România este considerată o țară de mîna a III-a, o piață de desfacere și atît! Mai nou, românii nu mai au voie să-și promoveze produsele alimentare autohtone, în propria țară, în marile lanțuri de magazine.

Despre aceasta anunță presa română, menționînd că mai exact, în supermarketuri au fost interzise etichetele care promovează produsele românești, iar cumpărătorii nu vor mai putea face diferența între produsele autohtone și cele de import. Mai mult decît atît, autoritățile române au adoptat aceste modificări legislative ca și cum ar fi vrut să treacă neobservate.

Este vorba despre Legea 28/2020 pentru modificarea și completarea Legii nr. 321/2009 privind comercializarea produselor alimentare, modificări făcute printr-o directivă sub presiunea Bruxelles-ului.


Astfel, acum cumpărătorii din România nu vor mai putea vedea în magazinele și supermarketurile mari produse cu mențiunea "Produs în România" și acolo domină acum mărfurile din țările care dețin aceste rețele de magazine.

Sintagma "produs românesc" a început să dispară practic de pe rafturi încă din luna mai. În același timp, țările occidentale își pot promova propriile produse în aceleași lanțuri de magazine.

Potrivit presei române, putem spune că aceasta este o decizie de-a dreptul scandaloasă, întrucât România chiar are nevoie să-și promoveze produsele autohtone, pentru a-și susține producătorii și economia. Mai mult decît atît, țări precum Olanda, Germania sau Franța își pot promova propriile produse, sintagma fiind interzisă doar în România.

Președintele Asociației Fermierilor din România și fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii, Adrian Rădulescu, a explicat de ce au fost interzise cuvintele „Produs în România” pe rafturile din magazinele din țară. În cazul nerespectării acestor amendamente, România va suporta amenzi mari din partea Comisiei Europene.

După cum a anunțat presa românească, această decizie europeană, aplicată numai României, a stîrnit reacții și în rîndul sindicatelor din industria alimentară.

De remarcat că la începutul anului 2017, a fost adoptată o lege care îi obliga pe marii comercianți, care își desfășoară activitatea în România, să dețină la raft produse românești în proporție de 51 %. Această obligație a fost revocată chiar în luna aprilie a acestui an, în plină pandemie, în favoarea retailer-ilor occidentali.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load