Cum se vor schimba prețurile combustibililor în Moldova în weekend

31 mar. 11:58   Economie
3652 0

Agenția Națională de Reglementare în Energetică (ANRE) a publicat vineri, 31 martie, un nou preț maxim pentru produsele petroliere de tip standard de bază, care va intra în vigoare de mâine.

Astfel, prețul maxim al benzinei A-95 va fi de 24 lei 85 bani (cu 9 bani mai mult) pe litru, iar motorina fără denumire comercială va costa 20 lei 87 bani (cu 2 bani mai puțin), relatează Noi.md.

Amintim că de la 1 septembrie 2021, ANRE reglementează prețurile doar pentru benzina A-95 și motorina fără denumire comercială. Totodată, sunt interzise vânzările cu amănuntul de produse petroliere de bază de tip standard la benzinării la un preț care depășește prețul maxim stabilit de ANRE.

Prețurile pentru alte tipuri de combustibil pot fi stabilite de fiecare benzinărie în mod independent. Benzinăriile au voie să comercializeze cu amănuntul alte tipuri de produse petroliere de bază, cu excepția celor pentru care ANRE stabilește prețuri maxime, numai dacă vând și produse petroliere de bază de tip standard la aceeași benzinărie.

0
0
0
0
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий