Cum s-au schimbat rezervele valutare ale BNM în luna decembrie?

Cum s-au schimbat rezervele valutare ale BNM în luna decembrie?

Rezervele de valută ale Băncii Naționale a Moldovei, în luna decembrie, 2018, comparativ cu luna precedentă, s-au diminuat cu 19,4 mln. dolari, sau cu 0,6%, constituind 2 miliarde 995,19 mln. de dolari, conform situaţiei la 28 decembrie, 2018, transmite Noi .md.

Informaţia a fost prezentată de Banca Naţională, care menţionează că în perioada de referinţă au existat următorii factori care au influențat scăderea activelor oficiale de rezervă ale BNM: intervenții nete pe piața valutară internă sub formă de vînzări valutare: 21,2 mln. dolari; plăți ale Ministerului de Finanțe al Republicii Moldova: 12,13 mln. dolari; plățile aferente deservirii datoriei publice externe a Republicii Moldova: 6,55 mln. dolari; scăderea ratelor de schimb ale monedelor care fac parte din rezervele valutare față de dolar: 2,24 mln. de dolari.

În același timp, factorii care au contribuit la creșterea activelor de rezervă oficiale, în perioada de referinţă au fost următorii: creditele și subvențiile primite de Ministerul Finanțelor pentru realizarea de proiecte de investiții: 6,89 mln. dolari; profit din gestionarea rezervelor valutare: 4,61 mln. dolari; fondurile primite de către Ministerul Finanțelor (completarea bugetului de stat) de la Banca Europeană de Investiții: 4,52 mln. dolari; veniturile nete aferente rezervelor obligatorii ale băncilor licențiate în valută străină: 4.39 mln. dolari; veniturile nete în beneficiul Directoratului Liniei de Credit: 1,24 mln. dolari; reevaluarea titlurilor din portofoliul de investiții: 0,45 mln. dolari; alte venituri nete: 0.62 mln. dolari

 

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load