X 
Incendii stiri: 687
Cazul Șor stiri: 586
Preşedintele stiri: 3727

Cum își pot recupera contribuabilii suma impozitului pe venit reținută în plus

21 apr. 14:30   Economie
5739 0

Contribuabilii din Republica Moldova care doresc să le fie restituite sumele impozitului pe venit achitat în plus pot depune solicitări în acest sens la Serviciul Fiscal de Stat.

Începînd cu 3 mai, Fiscul va recepționa cererile privind restituirea sumei impozitului pe venit achitat/ reținut în plus de la persoana fizică rezidentă a Republicii Moldova pentru perioada 2022.

Persoanele fizice pot depune o cerere de restituire a sumei (găsiți cererea aici) în următoarele modalități:

1. în format electronic, prin intermediul serviciului ,,Declarație electronică”, în cazul în care persoana fizică dispune de semnătură electronică. Pentru a depune cererea electronic este necesar să accesați Compartimentul „Cerere de restituire”;

2. pe suport de hîrtie, de sine stătător (sau de reprezentantul legal al acesteia), la subdiviziunea teritorială a Serviciului Fiscal de Stat în raza căruia se deservește.


La cerere se vor anexa documente confirmative, după caz, conform Ordinului SFS nr.134/2017.

Pentru informații suplimentare, puteți telefona la Centrul unic de apel al Serviciului Fiscal de Stat la numărul 0 8000 1525.

Cererile privind restituirea impozitului pe venit se vor examina începînd cu 3 mai 2023, urmare a finalizării la data de 02 mai curent a perioadei de recepționare a Declarației cu privire la impozitul pe venit pentru 2022 de la persoanele fizice cetățeni.

Excepție sînt situațiile când persoana fizică intenționează să își schimbe domiciliul permanent din Republica Moldova, iar cererea se examinează la data recepționării.

1
1
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre decizia de a confisca mașina șoferilor care conduc în stare de ebrietate?