X 

Cum comentează ministrul Gaibu situația de la Macon

4 oct. 2022,, 08:00   Economie
3750 0

La cîteva zile după ce Societatea pe Acțiuni Macon s-a închis, ministrul Economiei, Sergiu Gaibu a venit cu mai multe explicații privind situația în care s-a pomenit întreprinderea.

„Ministerul Economiei, în colaborare cu Consiliul Concurenței și Comisia Economie, Buget și Finanțe din Parlament, a pregătit un proiect de lege pentru soluționarea decalajului concurențial, generat de diferențele de tarif la resursele energetice. În zilele apropiate va fi publicat pentru consultări publice. De asemenea, pentru informare, Ministerul Economiei a avut întîlnire cu reprezentanții Macon S.A. și a discutat subiectul decalajului concurențial și riscurilor pentru companie, inclusiv despre posibilitatea implementării unei politici în acest sens”, a declarat ministrul Economiei.

„La momentul actual uzina conservează producerea. Compania nu a sistat activitatea definitiv și comercializează în continuare producție din stoc. Este de remarcat că uzina în fiecare an sistează producerea pentru o perioadă de cîteva luni pentru lucrări de deservire tehnologică, proces care coincide și cu cererea comercială redusă. În același timp, orice companie, care are dificultăți generate de criza economică, poate solicita suport de la Ministerul Muncii pentru aplicarea mecanismului de șomaj tehnic, astfel încît statul să contribuie și să mențină locurile de muncă prin compensarea indemnizațiilor de șomaj tehnic de către Guvern”, a mai spus Gaibu.

Societatea de Acțiuni Macon și-a sistat activitatea, a anunțat astăzi fostul deputat Alexandr Slusari, care spune că întreprinderea nu mai funcționează de vineri. „Aproape 300 de angajați au fost concediați”, scrie Slusari pe pagina sa de Facebook, iar de vină „sînt condițiile inegale pe piață create de autorități prin favorizarea altor jucători”.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?