AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 467 699  Au ieșit 382 518​  Au rămas 85 181     Mai multe detalii
Transnistria stiri: 910
Criza energetică stiri: 734

Cum a explicat ANRE creșterea record a prețurilor produselor petroliere în Moldova?

19 ian. 14:00   Economie
2208 2

Creșterea accelerată a prețurilor pentru produsele petroliere principale de tip standard în Moldova este dictată de tendința generală de creștere a cotațiilor înregistrate la bursele internaționale, care în ultimele zile au atins noi valori record.

Despre acest lucru a anunțat Agenția Națională de Reglementare în Energetică (ANRE), menționînd că astăzi, 19 ianuarie, cotaţia petrolului Brent a urcat pînă la 89,05 USD per baril, ajungând astfel la cel mai mare nivel înregistrat din 13 octombrie 2014. Același nivel maximal din ultimii 7 ani se înregistrează și la cotațiile Platts pentru benzină și motorină, care reprezintă produse derivate din petrol, transmite Noi.md.

ANRE a publicat un nou preț maxim de comercializare a produselor petroliere principale de tip standard, care va intra în vigoare de mîine. Astfel, pe 20 ianuarie, prețul maxim al benzinei COR 95 va fi de 22,33 lei/litru (+0,11 lei, față de ziua precedentă), iar motorina fără denumire comercială - 19,3 lei/litru (+0,16 lei).

Agenția Națională de Reglementare în Energetică a spus că aplică cu exactitate cadrul juridic corespunzător și urmărește ca prețurile la produsele petroliere principale de tip standard să fie corecte, reflectînd fidel evoluțiile pe piața internațională atât în perioade de creștere, cât și de descreștere a cotațiilor.

1

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Scumpirea carburanților vă poate motiva să renunțați la mașină?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав