Cui și pentru ce dau băncile mai mulți bani?

 Cui și pentru ce dau băncile mai mulți bani?

În sistemul bancar din Moldova în primul trimestru al anului 2019 s-au eliberat mijloace bănești în sumă de 26079 mil. lei, depășind cu 7,8% eliberările efectuate în ianuarie-martie 2018.


Acest lucru se menționează în datele Băncii Naționale a Moldovei în ceea ce privește volumul operaţiunile de casă pe sistemul bancar din Republica Moldova, citate de Biroul Național de Statistică, transmite Noi.md.


Astfel, în ianuarie-martie 2019, în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut, s-au înregistrat majorări la plățile din conturile curente și din conturile de depozit ale persoanelor fizice (nete) – cu 50,4%, pînă la 4 mlrd. 383 mil. Lei.


Plățile pentru alte scopuri s-au majorat cu 9,4%, pînă la 10 mlrd. 676 mil. lei, iar pentru salarii, burse, plăți sociale, plata pensiilor, indemnizațiilor și despăgubirilor de asigurare – cu 5,7%, pînă la 3 mlrd. 164 mil. lei.


Concomitent, în primul trimestru 2019, în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut, s-au redus eliberările pentru achiziționarea produselor agricole – cu 13%, pînă la 569 mil. lei, iar pentru procurarea valutei străine de la persoanele fizice – cu 7,5%, pînă la 7 mlrd. 287 mil. lei.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load