COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 849 435 INFECTAȚI 328 000(+906)   TRATAȚI 306 269     DECESE 7497(+38)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2956
Puterea stiri: 6792
Coronavirus stiri: 7610

Cu cît este mai aproape iarna, cu atît este mai puternică bucuria moldovenilor pentru frații lor din Belarus (VIDEO)

21 sep. 14:15   Economie
11061 5

Cu cît este mai aproape iarna, cu atît este mai mare bucuria moldovenilor pentru frații lor din Belarus, pentru care Rusia a lăsat același preț la gazele naturale pentru anul următor.

Despre acest lucru scriu internauții, amintind că, așa cum a spus președintele rus Vladimir Putin, prețul gazelor naturale rusești pentru Belarus în 2022 va rămîne la nivelul anului 2021, iar un astfel de acord a fost încheiat în timpul negocierilor sale cu președintele belarus Alexandr Lukașenko.

Liderul rus a explicat că, la întîlnirea de la Kremlin, s-a reușit atingerea unui acord "cu privire la aspecte foarte sensibile pentru partea belarusă legate de prețurile pentru transportatorii de energie ruși" și, după lungi discuții, s-a reușit dezvoltarea unor abordări reciproc acceptabile pe tema gazelor.

"Prețul pentru Belarus la gazele naturale rusești pentru 2022 va rămîne la nivelul acestui an", a spus Putin. El a subliniat că prețurile la gaz pentru Belarus în 2022 nu vor fi nici măcar indexate la nivelul inflației.

"Vom lăsa același preț neschimbat pentru Belarus anul viitor. În 2022, prețul pentru Belarus va fi de 128,5 dolari pe mia de metri cubi", a declarat Putin la o conferință de presă în urma discuțiilor cu președintele republicii, Alexandr Lukașenko.


El a explicat că inflația a fost planificată la nivelul de 2%, dar de fapt este mai mare de 5%. "Nu indexăm prețul gazelor pentru Minsk nici pentru inflația rusă, nici pentru inflația dolarului. O vom lăsa în carul anului curent", a subliniat președintele Federației Ruse.

În același timp, a menționat el, pe anumite grupuri de produse problema va fi rezolvată în complex. "Înțelegem că această problemă este foarte sensibilă pentru transportatorii de energie", a declarat Putin, menționînd că prețul gazelor pe piața europeană este de 650 USD pentru o mie de metri cubi. "Diferența, cred, este clară", a adăugat el.

"În viitor, vor fi dezvoltate abordări comune pe piața gazelor, a petrolului și produselor petroliere", a spus șeful statului rus.0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽