TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Cu cît ar putea crește prețul la energia electrică

Cu cît ar putea crește prețul la energia electrică

Agenția Națională pentru Reglementare Energetică (ANRE) a propus discutarea în cadrul unei ședințe publice a majorarării tarifului la energia electrică cu 3,2%, pînă la 1,85 lei pe kilowatt/oră, furnizată de ÎCS Gas Natural Fenosa Furnizare Energie SRL, scrie directorul ANRE Octavian Calmîc.


El se referă la Proiectul privind ajustarea tarifelor de distribuție a energiei electrice și a prețurilor reglementate pentru furnizarea energiei electrice, publicat vineri, 19 iulie, pe pagina oficială a regulatorului, transmite MOLDPRES.


Gas Natural Fenosa Furnizare Energie SRL a solicitat un tarif de 1,94 lei/kWh sau cu 8,6% mai mult decît tariful curent (1,79 lei/kWh).


Potrivit proiectului, ANRE propune discutarea la o ședință deschisă problema majorării cu 14,9% a tarifului la energia electrică furnizată de ”Furnizarea Energiei Electrice Nord” pînă la 2,19 lei pe kWh. Compania din nordul Moldovei a solicitat majorarea tarifului cu 22,46%, pînă la 2,34 lei/kWh, comparativ cu tariful actual de 1,91 lei/kWh.


Ajustările tarifare sînt necesare pentru a acoperi creșterea prețurilor la energia electrică importată.Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load