COVID-19 : VACCINAȚI 1 004 668  INFECTAȚI 400 556 (+3971)   TRATAȚI 369 770     DECESE 10 501(+13)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 544
Coronavirus stiri: 7926

Criza gazelor: Kulminski și Spînu pleacă la Moscova

20 oct. 2021,, 16:54   Economie
2205 0

Viceprim-ministrul și ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu a anunțat că pleacă la Moscova pentru a discuta despre aprovizionarea R. Moldova cu gaze naturale. Acesta va fi însoțit de Vladislav Kulminski, viceprim-ministru pentru Reintegrare.

„Guvernul are o diplomație activă cît în Est, atît și pentru Vest. Pregătim mai multe contacte cu Federația Rusă. Am primit invitația de a merge la în noiembrie la Moscova unde voi avea o întrevedere cu omologul meu Serghei Lavrov. Mîine și poimîine mă voi afla la Kiev. Avem schimb de păreri zilnie, poate chiar de mai multe ori pe zi cu partenerii din UE, pe marginea subiectului energetic”, a declarat Nicu Popescu.

La rîndul său, Andrei Spînu a declarat că subiectul principal al discuțiilor reprezintă soluționarea problemei energetice a țării nostre.

„Aceste întruniri au scop nu doar de a soluționa problema pe care o avem acum, dar și pentru a stabili parteneriate durabile, astfel încît să avem mai multe surse de aprovizionare cu gaz. Mîine, împreună cu Vlad Kulminski voi fi la Moscova, unde vom discuta prelungirea contractului în baza condițiilor avute în anii 2020-2021 și datoria istorică, pachetul 3 energetic”, a declarat Andrei Spînu.

Întrebat despre care este eficiența vizitei la Polonia, Spînu a răspuns: „eu am să repet ce am spus și anterior, noi sîntem și pe partea diplomatică și pe partea ministerului sînt în căutare de surse alternative de gaz, am discutat despre posibilitatea de a procura gaz inclusiv din referevele aflate în Ucraina; noi intenționăm să organizăm o licitație pentru mai multe companii, care dețin gaz”.


Totodată, Spînu a menționat că la moment nu sînt riscuri de începere a sezonului de încălzire.

”Noi am elaborat mecanismul de compensare, din păcate nu putem face public acest mecansim pentru că nu avem prețul final de achiziție”, a mai adăugat Spînu.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X