X 
Arşiţa stiri: 186
Jocurile Olimpice stiri: 141
Transnistria stiri: 1412

Creșterea prezenței vinurilor moldovenești în rețelele din Letonia, discutată de ministrul Agriculturii

20 ian. 2023,, 15:11   Economie
4276 0

Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare Vladimir Bolea a avut în dimineața zilei, de astăzi, o întrevedere cu omologul său leton, Didzis Šmits.

Scopul dialogului a fost de a stabili prioritățile de colaborare și de identificare a potențialelor proiecte comune, precum și de preluare a bunelor practici în dezvoltarea comunităților locale.

Oficialii au discutat despre posibilitățile de dezvoltare în continuare a relațiilor comerciale și de colaborare dintre instituțiile pe care le reprezintă.

Printre priorități va fi dezvoltarea rurală și preluarea experienței Letoniei în domeniul pisciculturii, dar și creșterea prezenței vinurilor autohtone în rețelele din Letonia. De asemenea, vrem să învățăm din experiența Republicii Letonia despre sinergizarea fondurilor și armonizarea legislației în domeniul agriculturii în procesul de integrare europeană - a spus Bolea.

La rîndul său, ministrul leton, Didzis Šmits, a apreciat colaborarea și cooperarea în domeniul agricol și rural și și-a manifestat disponibilitatea de a susține în continuare dezvoltarea sectorului agrorural al Moldovei.


În cadrul convorbirilor celor doi miniștri au fost abordate și alte teme de interes comun aflate pe agenda bilaterală.

Vladimir Bolea l-a felicitat pe Didzis Šmits cu ocazia preluării mandatului de ministru și i-a lansat invitația de a vizita Republica Moldova.

Menționăm că, întrevederea a avut loc în cadrul Expoziției Internaționale “Săptămîna Verde 2023” de la Berlin.

0
1
0
1
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав