X 
Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1669

Creează-ți meniul de Crăciun cu ingrediente autohtone proaspete ©

8 dec. 2020,, 13:27   Economie
1480 0

Se spune că adevărata artă culinară ține de aptitudinea bucătarului de a găti ceva delicios, cu produsele cele mai simple. Completăm această axiomă cu ideea că un chef talentat sau un amator de delicii gastronomice va putea găti ceva savuros din produsele autohtone, mai ales că avem un sortiment de-a dreptul impunător în Moldova.

Dacă ești în pană de idei cu privire la meniul de Crăciun, dar, cu siguranță, vrei să-ți impresionezi oaspeții, atunci acest articol îți este predestinat. Deci, să purcedem într-o călătorie gastronomică pe potriva așteptărilor tale.

Aperitiv, fel principal, desert - un trio ireproșabil

Știm cu toții că în tradițiile poporului moldav intră mesele copioase cu multe bucate și băuturi alese, mese care necesită multă odihnă post-factum. Dacă vrei să-ți bucuri oaspeții fără a sta câteva zile în șir la aragaz, atunci alege metoda celor trei elemente: aperitiv, fel principal și desert.

Cum poți crea ceva delicios cu produsele autohtone disponibile? Lucrurile sunt mai simple decât par. La aperitiv poți servi o tocană de legume cu brânză telemea în coșuleț de aluat. La fel principal, optează pentru un ostropel din carne de pui servit pe pat de piure din cartofi cremoși. Ostropelul este un produs autentic, tradițional, care se pregătește foarte repede și are un gust bogat. Vei avea nevoie de:

  • 1 kg carne de pui;
  • 2 cepe mari;
  • 150 g roşii decojite în suc de roşii;
  • 4-5 căţei de usturoi;
  • 1 frunză de dafin;
  • 1-2 linguri oţet din vin;
  • ulei, sare și piper după gust.

Bucățile de carne de pui se taie mai mari, se prăjesc în ulei și peste se adaugă amestecul de roșii, ceapă, usturoi. Se asezonează cu sare, piper după gust. În caz de necesitate, se completează sosul cu puțină apă și se lasă la gătit pe foc încet până e gata carnea.

Desertul este și el un produs pentru care poți alege fructe proaspete sau uscate, produse în țară. De exemplu, poți face un cozonac din făină de grâu în care să adaugi gem de caise și nuci uscate. Cei mici vor fi încântați să-l savureze cu un pahar de lapte cald, iar cei mari cu un vin spumant.

Vinurile moldave - bijuteriile mesei de Crăciun

Pentru un festin pe cinste este indispensabil să alegi băuturile comode, iar vinul nostru autohton este alegerea potrivită. Chiar dacă suntem în perioada rece a anului, poți alege curajos băuturile conform asocierilor culinare. De exemplu, pentru aperitiv alege un vin Cricova Chardonnay - un vin alb sec, cu un gust profund, care va completa savoarea mâncării, stimulând apetitul.

Pentru felul principal alege un vin Cabernet de la Cricova - gustul pregnant al vinului roșu va merge de minune cu carnea și garnitura aleasă. În acest fel, mâncarea ta va deveni memorabilă pentru oaspeții tăi, vinul potențându-i aromele.

Iar pentru desert poți alege un vin spumant de la Cricova. Prospețimea băuturii va completa deliciul dulce, adăugând un accent de savoare pe finalul serii.

Acestea fiind spuse, este momentul să-ți faci lista de cumpărături și să efectuezi comanda, prin intermediul serviciului online al magazinului METRO. Ai acum produse autohtone proaspete, la doar un click distanță. Tot ce-ți rămâne e să savurezi magia sărbătorilor.

0
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий