Controlul de stat asupra securității ZEL-urilor va fi consolidat

24 mai. 15:30   Economie
2160 0

Controlul de stat asupra securității Zonelor Economice Libere (ZEL) va fi consolidat. Un proiect de lege în acest sens a fost elaborat de mai mulți deputați ai Fracțiunii PAS și a fost examinat, astăzi, de Comisia economie, buget și finanțe.

Temei pentru această inițiativă legislativă a servit incendiul de la sfîrșitul anului 2022, care s-a produs pe teritoriul Portului Internațional Liber „Giurgiulești”, iar organele de supraveghere, inclusiv Agenția de Supraveghere Tehnică, nu au putut interveni cu control inopinat imediat din cauza obstacolelor legislative.

Prin modificările propuse va fi posibilă efectuarea controalelor inopinate, în cazul în care vor exista informaţii sau indicii, susținute prin probe aflate în posesia organelor de control, despre existenţa situaţiilor de avarie, incident sau încălcare gravă a regulilor de securitate ori siguranţă care prezintă pericol iminent și imediat pentru mediu, viaţă, sănătatea și proprietatea persoanelor.

Proiectul de lege urmează a fi supus consultărilor publice, în conformitate cu prevederile legale și supus dezbaterilor în plenul Parlamentului.

2
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?