X 
Puterea stiri: 7333
Criza energetică stiri: 1087

Construcție neautorizată pe drumul public național R6 Chișinău – Orhei – Bălți

16 aug. 21:00   Economie
1866 0

În urma situației create pe traseul R6 ChișinăuOrheiBălți, km 137+927 (partea dreaptă), unde un agent economic a intervenit pe șantierul în construcție, ASD a examinat situația la fața locului și a constatat că pe terenul cu nr. cadastral 7121202.178, care este aferent drumului menționat, se efectuează lucrări de construcție a diferitor obiective.

Desfășurarea lucrărilor este înregistrată și pe terenurile proprietate publică a statului cu nr. cadastrale 7121303.450 și 0300201.955.

S-a constatat că în zona intersecției cu sens giratoriu, în mod abuziv se construiește o stație de aprovizionare cu combustibil, inclusiv pe terenul proprietate publică a statului, se construiește o parcare auto, acțiunile date fiind efectuate cu încălcarea normelor de proiectare și a prevederilor Legii drumurilor nr.509/1995. Potrivit Autorizației nr.A-08-361 din 26.01.2022 proprietarului i s-a permis construirea stației de alimentare cu carburanți conform unui proiect individual, coordonat cu administratorul drumului (fotografia 1).

În prezent însă, se constată că proprietarul obiectivului execută lucrări de construcție a stației cu combustibil, în baza unui proiect ce nu a fost coordonat cu ASD (fotografia 2), fapt ce contravine Autorizației, prescripției tehnice și proiectului de execuție. Mai mult ca atât, remarcăm că agentul economic execută lucrările de construcție a parcării auto pe terenul cu nr. cadastral 7121303.450, care este proprietate publică a statului, fără a avea vreun drept în acest sens.

În aceeași ordine, menționăm că este regretabil faptul că la coordonarea schemei de organizare a circulației rutiere, de către angajații Inspectoratului Național de Patrulare au fost ignorate prevederile normativelor și legislației în vigoare și au coordonat actele prezentate fără a lua în considerație poziția administratorului drumului.


Î.S. „Administrația de Stat a Drumurilor”, care este responsabilă de întreținerea, reparația și administrarea drumurilor naționale, ATENȚIONEAZĂ agenții economici și persoanele fizice să nu efectueze lucrări neautorizate, să nu desfășoare activități comerciale în zona de siguranță a drumurilor publice naționale, fără acte permisive, eliberate de autoritățile de profil.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав