Companiile din EAU, interesate de parteneriatul cu ZEL din Moldova

28 mar. 2018,, 14:00   Economie
2928 1

Companiile din Emiratele Arabe Unite sînt interesate de stabilirea parteneriatului cu zonele economice libere din Moldova, relatează Noi.md.

Acest lucru a fost menționat în cadrul unei întrevederi susținute de ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, cu Prințul Emiratului Fujairah, Sheikh Mohammed bin Hamad bin Mohammed Al Sharqi. Părțile au discutat stabilirea parteneriatelor de colaborare între zonele economice libere din Republica Moldova și Emiratul Fujairah, precum și inițierea unor proiecte investiționale cu participarea mediului de afaceri din ambele părți.

Potrivit comunicatului MAEIE, în cadrul dialogului șeful diplomației moldovenești a prezentat oportunitățile investiționale și economice oferite de Republica Moldova companiilor străine. El a vorbit despre programele implementate de către autoritățile moldovenești pentru susținerea mediului de afaceri, precum și potențialul zonelor economice libere din țară.

Șeful MAEIE Tudor Ulianovschi a îndemnat companiile din Emiratul Fujairah să investească în zonele economice libere și parcurile industriale din Moldova, care oferă condiții atractive pentru inițierea și dezvoltarea afacerilor. El a menționat că în ultima perioadă de timp autoritățile publice centrale au întreprins un șir de acțiuni concrete pentru simplificarea procedurilor de obținere a vizelor de ședere și a permiselor de muncă pentru investitorii străini.

În opinia Prinţului, Sheikh Mohammed bin Hamad bin Mohammed Al Sharqi, participarea companiilor din Moldova și EAU la diferite expoziții internaționale și naționale, organizarea forumurilor de afaceri, schimbul de experiență și alte activități comune ar permite stabilirea unui dialog eficient, care va crea premisele necesare în vederea inițierii unor proiecte investiționale în diferite domenii economice, în special în sfera agroalimentară, comerțul cu servicii, dezvoltarea infrastructurii, etc.

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, întreprinde o vizită de lucru în Emiratele Arabe Unite în perioada 26 – 29 martie curent.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?