X 
Puterea stiri: 7332
Criza energetică stiri: 1081

Comisia Europeană va acorda sprijin financiar țării noastre pentru a atenua impactul creșterii prețurilor la energie

6 iul. 14:53   Economie
1477 0

Comisia Europeană va oferi sprijin financiar țării noastre pentru a atenua impactul socio-economic al creșterii prețurilor la energie.

Comisia politică externă și integrare europeană a aprobat, în ședința de astăzi, avizul consultativ privind inițierea negocierilor și aprobarea semnării Amendamentului nr. 1 la Acordul de finanțare dintre Guvernul Republicii Moldova și Comisia Europeană privind ”Contractul de consolidare a statului și reziliență pentru Republica Moldova”.

Asistența financiară va fi utilizată pentru a consolida capacitatea Guvernului de a furniza servicii pentru cetățeni și a redresa securitatea energetică. Suportul bugetar oferit țării noastre constituie, în total, 135 de milioane de euro. Prima tranșă, de 60 de milioane, a fost debursată în luna decembrie a anului trecut, iar restul sumei urmează să fie debursată după îndeplinirea anumitor condiționalități. Potrivit Acordului, Guvernul va trebui să consolideze capacitățile de a furniza servicii grupurilor vulnerabile, să mențină politici macroeconomice orientate spre stabilitate credibilă și să înregistreze progrese în ceea ce privește punerea la dispoziția publicului a informațiilor bugetare accesibile.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав