Comisarul european Hahn: Uniunea Europeană este pregătită să acorde sprijin financiar Republicii Moldova

Comisarul european Hahn: Uniunea Europeană este pregătită să acorde sprijin financiar Republicii Moldova

Uniunea Europeană este pregătită să ofere Moldovei un sprijin financiar. Acest lucru a fost anunțat de Comisarul european pentru politica de vecinătate și negocieri de extindere, Johannes Hahn, în ajunul vizitei sale la Chișinău.


El va vizita Republica Moldova pe 19 iunie pentru a se întîlni cu principalii actori politici și pentru a discuta ultimele evenimente care au avut loc în țară, transmite Noi.md.


Înainte de visita sa, Comisarul Hahn a menționat: “Aștept cu nerăbdare să mă întîlnesc cu autoritățile pentru a reitera ceea ce am spus deja prim-ministrului Maia Sandu sîmbătă: Moldova trece printr-o perioadă de tranziție pașnică, iar Uniunea Europeană este gata să acorde consiliere și suport, inclusiv financiar, țării. Ne așteptăm ca autoritățile să continue reformele cele mai urgente, în special în domeniul economiei, al libertății mass-mediei, al statului de drept, al justiției și al clarificării scandalului legat de frauda bancară. Aceste reforme vor consolida relațiile bilaterale cu UE și vor aduce beneficii tangibile oamenilor”.


Comisarul Hahn se va întîlni cu Președintele țării, Igor Dodon, cu Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, cu Prim-ministrul, Maia Sandu, cu Președintele Fracţiunii Partidului Democrat, Pavel Filip și cu reprezentanții societății civile.


O conferință de presă comună cu premierul Maia Sandu va avea loc după-amiază, la ora 15.15, în clădirea Guvernului.


Comisarul a avut o discuție telefonică sîmbătă, 15 iunie, cu premierul Maia Sandu. În cadrul ședinței Consiliului Afaceri Externe, desfășurată ieri, Comisarul Hahn a raportat miniștrilor de externe ai UE despre misiunea sa anterioară la Chișinău (3 iunie), precum și despre evoluțiile actuale.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load