Cîți struguri din recolta anului 2018 au rămas în frigiderele Moldovei?

Cîți struguri din recolta anului 2018 au rămas în frigiderele Moldovei?

Peste 10 mii de tone de struguri de masă din recolta anului 2018 au rămas în frigiderele Moldovei.


Conform estimărilor asociațiilor viticole din Moldova, cantitatea producției rămase constituie aproximativ 8 mii tone. Dar, ținînd cont de faptul că în țară există frigidere neînregistrate, experții consideră ca rezervele efective sînt de circa 10 mii tone, transmite Noi.md.


Potrivit portalului de Internet EastFruit, cu toate acestea, toți operatorii din industria viticolă remarcă cu regret că calitatea majorității strugurilor rămași în frigidere nu îi permite să fie clasificată drept "resursă de bunuri".


În formă proaspătă, strugurii sînt aproape imposibil de realizat, deoarece boabele încep să curgă și să putrezească a doua zi după ce au fost scoși din frigider. Reciclarea caestui produs, așa cum speră viticultorii, este încă posibilă. Dar nu a existat nici o cerere în toamna anului trecut și nici acum.


La sfîrșitul lunii februarie, prețurile cu ridicata pentru aprovizionarea cu struguri de masă din frigidere varia între 4-7 lei/kg. Prețul maxim la sfîrșitul toamnei anului 2018 a crescut brusc la nivelul de 14 lei/kg, dar la acest preț exportatorii au cumpărat chiar și cele mai calitative sortimente de struguri sortate și ambalate în cantități mici.


Operatorii de pe piață au considerat cel mai bun preț de lucru ca fiind de 11 lei/kg. Dar, la asemenea preț, viticultorii, care aveau produse de înaltă calitate și frigidere moderne, nu se grăbeau să vîndă bunurile – ei așteptau majorarea din iarnă a prețurilor. Dar ea n-a mai avut loc.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load