COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cîți bani au rambursat băncile lichidate la creditele de urgență?

Cîți bani au rambursat băncile lichidate la creditele de urgență?

Rambursările totale cumulative ale Băncii de Economii SA, BC „UNIBANK” SA și BC „BANCA SOCIALĂ” SA la creditele de urgență la 31 octombrie 2019 au constituit 2 368,4 mil. lei, pe cînd anul trecut, la aceeași dată, suma respectivă a fost de 1 713,4 mil. lei.

Despre acesta a anunțată Banca Națională a Moldovei, analizînd încasările Băncii de Economii SA, BC „UNIBANK” SA și BC „BANCA SOCIALĂ”, care se află în proces de lichidare, și achitările efectuate către Ministerul Finanțelor, transmite Noi.md.

Potrivit Băncii Centrale, procesul de lichidare a băncilor menționate este supravegheat de Banca Națională, care urmărește ca acestea să valorifice activele disponibile în termene restrânse și să obțină contravaloarea lor maximă.


Banca Națională a Moldovei manifestă deschidere maximă în conlucrarea cu organele de anchetă oferind materialele necesare pentru investigarea circumstanțelor aferente fraudei bancare, în susținerea mersului anchetei, ale căror rezultate se așteaptă.

Astfel, BNM sprijină efortul de recuperare a mijloacelor bănești sustrase și de tragere la răspundere a persoanelor vinovate.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load