AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 471 287  Au ieșit 387 046   Au rămas 84 241     Mai multe detalii
Transnistria stiri: 912
Criza energetică stiri: 742
Preşedintele stiri: 3210

Cîți bani a transferat Moldovagaz către Gazprom ieri și azi?

20 ian. 15:45   Economie
1701 2

Viceprim-ministrul, ministrul infrastructurii şi dezvoltării regionale, Andrei Spînu, a declarat că Moldovagaz va plăti Gazprom încă 8,5 milioane de dolari în ziua de joi, ca avans pentru luna ianuarie. După cum transmite corespondentul Infotag, el a afirmat acest lucru în parlament, joi dimineaţă, în timp ce era discutată chestiunea introducerii stării de urgenţă în sectorul energetic pentru o perioadă de 60 de zile.

"Guvernul şi Moldovagaz fac tot posibilul pentru a preveni întreruperea alimentării cu gaze a consumatorilor. Moldovagaz efectuează plăţi zilnice către Gazprom. Moldovagaz a transferat ieri 7 milioane de dolari, astăzi va plăti încă 8,5 milioane de dolari. În total, peste 38 de milioane de dolari vor fi plătiţi în contul avansului din ianuarie. Partea care va rămâne va fi mai mică de 25 de milioane de dolari", a spus Spînu.

El a menţionat că "Moldovagaz" a cerut "Gazprom" amânarea plăţii avansului până la 31 ianuarie.

"Dacă Gazprom ar fi mers în întâmpinare, avansul ar fi fost achitat integral în câteva zile. Dar Gazprom nu a dorit să ofere o asemenea amânare, deşi a făcut-o întotdeauna mai înainte. Considerăm acest lucru ca un pas neprietenos din partea Gazprom în raport cu compania la care este acţionar majoritar", a subliniat Spînu.

1

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Scumpirea carburanților vă poate motiva să renunțați la mașină?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав