Cîte venituri s-au acumulat în bugetul Moldovei?

Cîte venituri s-au acumulat în bugetul Moldovei?

Veniturile acumulate de Serviciul Fiscal de Stat la Bugetul public național, în ianuarie-mai 2019 au constituit 15,4 miliarde lei, în creștere cu 894,0 milioane lei sau cu 6,2% față de perioada similară a anului precedent.


Despre aceasta a anunțat Serviciul Fiscal de Stat, menționînd că la Bugetul de stat, pe parcursul lunilor ianuarie-mai ale anului curent au fost încasate 6,9 miliarde lei, ceea ce constituie cu 281,7 milioane lei mai mult comparativ cu aceeași perioadă a anului 2018, sau o creștere de 4,3%, transmite Noi.md.


La Bugetele locale, s-au înregistrat încasări de 1,46 miliarde lei, ceea ce reprezintă cu 23,1 milioane lei mai mult comparativ cu perioada similară a anului precedent sau o creștere de 1,6%, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2018.


La Bugetul asigurărilor sociale de stat, în perioada menționată, au fost încasate 5,2 miliarde lei, ceea ce constituie cu 280,7 milioane lei mai mult comparativ cu perioada similară a anului precedent sau o creștere de 5,7%.


La Fondurile asigurărilor obligatorii de asistență medicală s-au acumulat circa 1,8 miliarde lei, cifră ce constituie cu 308,3 milioane lei mai mult comparativ cu lunile ianuarie-mai ale anului 2018 sau o creștere de 20,3%.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load