COVID-19 în MOLDOVA

Cîte contracte de locațiune au fost înregistrate la Fisc în zece luni ale anului curent

Cîte contracte de locațiune au fost înregistrate la Fisc în zece luni ale anului curent

Pe parcursul lunilor ianuarie-octombrie 2019, la direcțiile deservire fiscală au fost înregistrate circa 11 mii de contracte de dare în locațiune/chirie/arendă a bunurilor imobile.

Ca rezultat, la buget au fost încasate venituri de 18,4 mln de lei, cu 42,5% mai mult decît în perioada similară a anului trecut, transmite moldpres.md.

În zece luni ale anului curent, inspectorii fiscali au identificat 4598 de persoane fizice ce dau în locațiune/chirie bunuri imobile fără a fi înregistrate conform legislației. Totodată, au fost efectuate controale la 593 de persoane fizice ce dau în locațiune bunuri imobile fiind calculate suplimentar la buget: plăți de bază – 652,8 mii de lei, penalități – 33,4 mii de lei și amenzi – 97,5 mii de lei.


Potrivit legislației, cetățenii care dau în chirie bunuri imobiliare sînt obligați să înregistreze contractele de locațiune la SFS și să achite un impozit de 7% din veniturile obținute. Persoanele fizice care nu își vor onora obligațiile corespunzătoare riscă amenzi și sancțiuni, în conformitate cu prevederile Codului Fiscal.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load