Cît putem cîştiga din depozite în lei?

Cît putem cîştiga din depozite în lei?

În aprilie, rata medie la depozitele noi atrase la termen în moneda națională a constitut 4,44%, fiind în creştere cu 0,08 p.p. comparativ cu luna precedentă. 


În acelaşi timp, comparativ cu aprilie, anul trecut, ea s-a redus cu 0,04 puncte procentuale.


Datele sînt oferite de Banca Naţională a Moldovei, care menţionează că persoanele fizice au plasat, în aprilie, 2019, depozite cu o rată medie de 4,75%, iar persoanele juridice – cu o rată medie de 3,36%. 


În acelaşi timp, spre deosebire de luna precedentă, rata medie la depozitele persoanelor fizice, în aprilie, 2019, a crescut cu 0,16 p.p., iar la depozitele persoanelor juridice s-a redus cu 0,2 p.p. 


Totodată, în comparație cu perioada similară a anului precedent, în aprilie, 2019,rata medie la depozitele persoanelor fizice a sporit cu 0,09 p.p., iar cea a persoanelor juridice s-a micşorat cu 0,51 p.p. 


Depozitele în moneda națională cu termene de la 6 pînă la 12 luni, fiind cele mai atractive în luna de raportare, au fost atrase cu o rată medie de 4,68% (depozite ale persoanelor fizice – cu o rată de 4,91%, ale persoanelor juridice – de 3,58%).


Cea mai mare rată medie la depozitele atrase în moneda națională de la persoanele fizice a fost înregistrată la depozitele cu termene de de la 1 pînă la 2 ani (5,26%) și peste 5 ani (5,73%), în cazul persoanelor juridice – la depozitele cu termene de la 1 până la 2 ani (5,05%)


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load