Cît investește Turcia în construcţia noului stadion din Comrat?

Cît investește Turcia în construcţia noului stadion din Comrat?

Turcia investeşte circa 10 milioane de euro în construcţia noului stadion la Comrat.


Potrivit Direcţiei generale relaţii externe a UTA Găgăuzia, despre acest lucru s-a discutat în cadrul unei şedinţe de lucru, organizate la Ankara de către membrii delegației Comitetului Executiv al Găgăuziei și de către reprezentantul Ministerului Tineretului și Sportului din Turcia Dursun Turk.


Vizita de lucru în Turcia a avut loc la ordinul Irinei Vlah, başcanul Găgăuziei. În cadrul întîlnirii, detaliile implementării proiectului de construcție a stadionului în mun. Comrat au fost discutate cu oficialul menţionat mai sus.


Părțile au convenit că construcția va începe în viitorul apropiat. Valoarea proiectului pentru construirea noului stadion va constitui mai mult de zece milioane de euro.


De asemenea, în timpul vizitei oficiale la Ankara, a avut loc o întîlnire de lucru cu Birol Cetin, şeful adjunct al Agenţiei Turce pentru Cooperare şi Coordonare (TIKA).


În timpul întîlnirii părțile au discutat o serie de proiecte realizate în UTA Găgăuzia și au discutat, de asemenea, despre proiectele viitoare, care vor fi implementate de Agenția TIKA în autonomia găgăuză, în anul 2019. Este vorba de asemenea proiecte precum alimentarea cu apă a orașului Vulcănești, reparațiile acoperișurilor instituțiilor de învățământ din Găgăuzia, construcţia centrului educațional și altele.


Din delegaţia oficială, care a întreprins vizita de lucru, au făcut parte: şeful Direcţiei generale relaţii externe a UTA Găgăuzia Vitalie Vlah, șeful Direcţiei generale construcţii, dezvoltarea Infrastructurii şi comunicatiilor a UTA Gagauzia Nicolai Constantinov, șeful Direcției generale Tineret și Sport a UTA Găgăuzia, Serghei Stoianoglo, precum și președintele Societății de prietenie şi cooperare Moldova-Turcia, Rafet Köksal.


Anterior, a fost comunicat că Turcia va construi un nou stadion regional în mun. Comrat pentru 5 mii de locuri. În special, autoritățile turcești vor suporta toate cheltuielile legate de demolarea clădirilor existente și construirea unui nou stadion regional în Comrat, iar în imediata vecinătate cu acest stadion va fi înălţat un complex sportiv.


Detaliile despre realizarea acestui proiect important de infrastructură au fost discutate, mai devreme, la Ankara de către guvernatorul Găgăuziei Irina Vlah și de către ministrul Tineretului și Sportului din Turcia, Mehmet Muharrem Kasapoğlu. Negociind termenii, başcanul Găgăuziei și ministrul Tineretului și Sportului au convenit asupra începerii lucrărilor de construcție, în luna februarie a acestui an.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load