Criza energetică stiri: 1628
Cutremure stiri: 271

Cît au însumat veniturile din administrarea proprietăților de stat în primul semestru al anului

25 aug. 22:00   Economie
1589 0

În primul semestru al anului, veniturile din administrarea bunurilor proprietate de stat aflate în gestiunea Agenției Proprietății Publice (APP) au constituit circa 175,4 milioane de lei (peste 8,7 mln de euro), a anunţat astăzi APP, transmite Noi.md cu referire la moldpres.md.

Potrivit Agenţiei, cea mai mare parte, peste 156 milioane de lei, reprezintă defalcări din profitul net al întreprinderilor de stat și dividende aferente cotei de participare a statului în societățile pe acțiuni, în creștere cu peste 50 de milioane de lei față de semestrul I al anului 2021.

Circa 12 milioane de lei sunt redevențe din concesionarea activelor și terenurilor, cu peste 3,3 milioane de lei mai mult decât în aceeași perioadă a anului precedent. Alte 5,8 milioane lei au provenit de la arenda terenului proprietate publică.

„Traiectoria pozitivă a rezultatelor performanței economice arată că schimbările la nivel de conducere și a strategiei aduc rezultate reale. Continuăm să eliminăm corupția și deficiențele în administrarea bunurilor proprietate publică pentru a crește beneficul financiar în interesul statului”, a declarat directorul Agenției Proprietății Publice, Eugeniu Cozonac.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În care categorie de vulnerabilitate ați fost plasat după înregistrarea pe compensatii.gov.com?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав