X 
Cazul Șor stiri: 599

Circulația trenurilor pe ruta Basarabeasca – Comrat – Cahul – Giurgiulești a fost suspendată. Motivul

29 aug. 2022,, 11:48 (reactualizat 29 aug. 2022,, 17:10)   Economie
4391 0

Linia de cale ferată Cahul-Giurgiulești este închisă, fapt ce poate genera o creștere generală a costului produselor petroliere și cărbunelui furnizat Moldovei, întrucît ruta alternativă pentru transportul acestora prin Reni (Ucraina) va crește costul transportării.

Potrivit Noi.md, pe tronsonul Colibași-Giurgiulești s-a produs o deplasare tectonica a solului sub calea ferata, drept urmare porțiunea de cale ferata s-a deplasat și s-a prăbușit cu un metru și jumătate. În următoarele cel puțin șase luni, această rută a fost închisă, ceea ce înseamnă că transportul importurilor moldovenești (benzină-motorină, cărbune) a fost pus sub amenințare. Ruta alternativă a livrărilor lor prin Reni (Ucraina) va crește costul transportului lor.

"Serviciul de presă al Întreprinderii de Stat „Calea Ferată a Moldovei” a confirmat portalului Noi.md că, într-adevăr, din cauza alunecărilor de teren, un tronson al căii ferate Colibași-Giurgiulești a fost avariat.

„Este vorba de aproximativ 350 de metri de cale ferată. Din acest motiv, circulația trenurilor pe ruta BasarabeascaComrat – Cahul – Giurgiulești este suspendată din 22 august 2022. Marfarele au fost redirecționate către tronsonul Basarabeasca – Etulia – Reni – Giurgiulești. În prezent, întreprinderea de stat „CFM” negociază cu proiectantul care a efectuat lucrări de construcție pe șantier în 2008, la final ar urma să fie efectuate studii geodezice și geologice pentru a afla care au fost motivele care au dus la aceste alunecări de teren și cum ar putea fi prevenite astfel de situații în viitor. În 2023, acest tronson de cale ferată urmează să fie restaurat. Vă vom informa mai tîrziu despre eventualele cheltuieli”, a declarat Anna Priseajniuc, specialist în informare și comunicare al întreprinderii de stat „Calea Ferată din Moldova”.


4
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?