COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 836 013 INFECTAȚI 319 614(+1370)   TRATAȚI 299 214     DECESE 7309(+36)  Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2950
Puterea stiri: 6741

Circulaţia trenului de pe ruta Bălţi-Ungheni va fi oprită

26 iul. 13:15   Economie
1805 2

Circulaţia trenului de pe ruta Bălţi-Ungheni va fi oprită, de mîine. Informaţia a fost confirmată pentru TVR Moldova de dispeceratul Căilor Ferate ale Moldovei. Pînă acum trenul pornea din gara din Bălţi în fiecare dimineaţă la ora 4 şi 40 de minute.

Conducerea CFM nu ne-a răsuns la telefon pentru a oferi exlicaţii. În luna februarie, fostul director Adrian Onceanu a cerut Parlamentului să suspende toate rutele interne pentru că invocînd că nu sînt rentabile şi că aduc doar pierderi. Comisia parlamentară economie, buget şi finanţe a respins însă această solicitare. Criza de la căile ferate s-a înrăutăţit mult în ultimul an.

Datoriile acestei întreprinderi de stat, inclusiv faţă de salariaţi, au ajuns la 800 de mii de lei. Pentru depăşirea crizei de la CFM, la Chişinău a venit o echipă de experţi americani, de la o companie specializată în modernizarea căilor ferate.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽