TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Cine poate cumpăra polița de asigurare cu reducere de pînă la 60%

Cine poate cumpăra polița de asigurare cu reducere de pînă la 60%

Titularii de patente și persoanele care fac activități de comerț cu amănuntul pot cumpăra polițele de asigurare medicală cu reducere de la 50% la 60%, dacă o achită pînă pe data de 31 martie 2019.

Astfel, potrivit Serviciului Fiscal de Stat, pentru titularii de patentă de întreprinzător, suma redusă cu 50% a primei de asigurare obligatorie este de 2028 lei, iar pentru persoanele fizice care desfăşoară activităţi independente în domeniul comerţului cu amănuntul, suma redusă cu 60% este de 1622,40 lei.


Reducerea dată este valabilă doar în primele trei luni ale anului.

Prima de asigurare poate fi achitată prin intermediul serviciului guvernamental de plăți electronice Mpay. Serviciul respectiv permite mai multe posibilități de achitare: cu card bancar, prin internet banking, la terminalele de plată, dar și la ghișeele băncilor comerciale și ale oficiilor poștale. La ghișeele băncilor comerciale și ale oficiilor poştale persoanele se prezintă doar cu actul de identitate, informează Serviciul Fiscal de Stat (SFS).

Potrivit SFS, această prevedere este stipulată de Legea fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală pe anul 2019 nr. 301 din 30.11.2018, iar suma primei stabilite pentru anul 2019 constituie cifra de 4056 lei.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load