Cine lucrează mai bine în industria Moldovei?

Cine lucrează mai bine în industria Moldovei?

În industria Moldovei se menţine o creștere constantă, cea mai importantă contribuție o are industria alimentară, relatează Noi.md.


Potrivit Biroului Național de Statistică, volumul producției industriale în ianuarie-august 2018 a crescut cu 7,4% față de aceeași perioadă a anului 2017.Totodată, volumul producției în industria minieră a crescut cu 9,4%, iar în industria prelucrătoare a crescut cu 7,5%.


Conform datelor BNS, timp de 8 luni ale anului 2018 întreprinderile din industria alimentară, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2017 au mărit volumul producției cu 11,1%.


Producția de băuturi a înregistrat o creștere cu 0,5%, cea de produse textile - cu 13,6%.Confecţionarea îmbrăcămintei a crescut cu 6,8%.


Producția hîrtiei și a produselor din hîrtie a crescut cu 15,9%. Producția de substanțe și produse chimice a crescut cu 4,3%. Producția de produse şi preparate farmaceutice a înregistrat o scădere de 31,5%, iar produsele din cauciuc și plastic - o scădere de 4,5%.


În industria metalurgică, producția a crescut cu 1,5%. Producția de structuri și produse metalice, cu excepția mașinilor, echipamentelor și instalațiilor a crescut cu 3,5%, a computerelor, produselor electronice și optice - a scăzut cu 18,2%.


Producția de echipamente electrice a înregistrat o creștere de 25,6%. Producția de mașini și echipamente a scăzut cu 34,5%, cea a mașinilor, remorcilor și semiremorcilor a crescut cu 50,2%. Producția mobilei a crescut cu 6,7%. Producția și furnizarea de electricitate, gaze, apă caldă și agent termic a înregistrat o creștere de 6,8%.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load