COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cine în 2020 va primi sumele indexate pentru depunerile la BEM?

Cine în 2020 va primi sumele indexate pentru depunerile la BEM?

În Republica Moldova, în 2020, sumele indexate corespunzător celei de-a doua etape vor fi achitate deponenților Băncii de Economii născuți în 1948-1951, inclusiv.

În plus, va continua achitarea sumelor indexate conform primei etape, care nu au fost solicitate anterior de către deponenții născuți pînă în 1991.
O astfel de decizie a fost adoptată de guvern, aprobînd, la inițiativa Ministerului Finanțelor, categoriile de vîrstă ale deponenților pentru obținerea în acest an a sumelor indexate pentru depunerile bănești, transmite Noi.md.

Legea bugetului de stat pentru anul curent privind achitarea sumelor indexate deponenților Băncii de Economii prevede 64 de milioane de lei.


Decizia Cabinetului de Miniștri a fost adoptată luînd în considerare decizia Comisiei Centrale de indexare a depunerilor cetățenilor, cărora le-a fost stabilite în prealabil categoriile de vîrstă (1948-1951) pentru a obține în acest an depunerile indexate după a doua etapă.

Decizia a fost luată reieșind din statistica achitării sumelor indexate în perioada 2003-2019 și din suma alocată în acest scop pentru acest an.

La prima etapă, indexarea depunerilor populației se face în raport de 1 rublă la 1 leu pentru prima mie de ruble în toate conturile. A doua etapă a indexării depunerilor prevede plata în raport de 2,5 ruble la 1 leu în conturi cu un sold de peste 1 mie de ruble pentru un deponent.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load