TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Cine este Serghei Puşcuţa, noul ministru al Finanţelor

Cine este Serghei Puşcuţa, noul ministru al Finanţelor

Noul ministru al Finanţelor din Guvernul Chicu, Serghei Puşcuţa, are 47 de ani şi a fost numit şef al Serviciului Fiscal de Stat în anul 2016.

Serghei Puşcuţa s-a născut în oraşul Lipcani, raionul Briceni. Înainte de a ajunge şef al Serviciului Fiscal de Stat, a fost director al unei companii specializate în producerea lactatelor. În perioada 2010-2012 a fost președinte al Uniunii Asiguratorilor din Moldova, potrivit sputnik.md.


A fost şi expert în cadrul Proiectului Băncii Mondiale pentru ameliorarea competitivității, iar în perioada 2008-2009 a fost consilier în probleme financiare al președintelui de atunci, Vladimir Voronin.

În 2008 a foist director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice și Corupției.

În perioada 2005-2008 a fost şef al Inspectoratului Fiscal Principal de Stat, iar în 1999-2000 a fost consilier în probleme economice al preşedintelui de atunci Petru Lucinschi.

A absolvit Facultatea management a Academiei de Studii Economice din Moldova şi Facultatea Relaţii Internaţionale a Academiei de Administrare Publică de pe lîngă Guvernul Republicii Moldova.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load