COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cine a achitat datoria de 30 de milioane de lei pe care Avia Invest o avea față de stat

Cine a achitat datoria de 30 de milioane de lei pe care Avia Invest o avea față de stat

Milionarul rus Andrey Goncharenko, care deține din anul 2016 - 95% din Avia Invest SRL, a achitat datoriile pe care le avea față de Autoritatea Aeronautică Civilă și bugetul de stat, aproape 30 de milioane de lei, scrie mold-street.

Acesta a transferat pe conturile Avia Invest SRL suma de 1,75 milioane de euro și care 10 zile în urmă au fost blocați pentru a fi verificată proveniența lor, scrie unimedia.info.

După plata datoriei, Avia Invest susține că procesul de executare care a stat la baza inițierii procedurii de insolvență a fost încetat.


"Prin urmare, administrația Aeroportului Internațional Chișinău solicită autorităților și implicit AAC să-și retragă cererea de chemare în judecată privind inițierea procedurii de insolvență a companiei, ținînd cont de faptul că Avia Invest și-a onorat toate obligațiile de plată către AAC și Bugetul de stat.

În caz contrar, continuarea acestor acțiuni din partea autorităților ar demonstra încă o dată natura și intenția de a prelua ilegal compania printr-un atac de tip raider în interesul unor grupuri politice", susţine Avia invest.

Eugen Coștei, directorul Autorităţii Aeronautice Civile a anunţat că procesul de insolvenţă iniţiat contra Avia Invest încetează.

"Aștept juriștii să-mi prezinte propuneri, de-atîta nu pot să vă spun precis care vor fi pașii din partea noastră. Dar, în mod normal, după toată logica, procesul trebuie să fie încetat. [Restul] ține de APP, din cauza că ei sînt principalii în comisia de monitorizare a investițiilor, adică a monitorizării implementării contractului de concesiune”, a declarat Eugen Coștei pentru Europa Liberă.

Dar problemele concesionarei aeroportului nu se termină aici, în condiţiile în care compania are întîrzieri la efectuarea investițiilor prevăzute în contractul semnat în 2013 pe o perioadă de 49 de ani.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load