X 

Cînd va fi examinată aplicarea sancțiunii financiare în privința „Moldovatransgaz”

8 sep. 16:35   Economie
2131 0

Astăzi, a avut loc ședința ordinară a Consiliului de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE), în cadrul căreia urma să fie examinat subiectul privind aplicarea sancțiunii financiare în privința SRL „Moldovatransgaz”.

Sancțiunea urma să fie aplicată pentru nerespectarea obligațiilor legale aferente asigurării independenței sale în raport cu întreprinderea de gaze naturale integrată pe verticală – condiție obligatorie conform Pachetului Energetic III, notează Noi.md.

La ședința de examinare, urma să fie audiat administratorul companiei, care a fost invitat conform procedurii legale. Însă, prin scrisoarea din data de 07.09.2023, SRL „Moldovatransgaz” a solicitat Agenției amînarea examinării dosarului din motivul că directorul companiei se află în concediu medical.

În scopul garantării dreptului întreprinderii la participare efectivă la procedura de aplicare a sancțiunii financiare conform art. 20 din Legea nr. 174/2017 cu privire la energetică, ședința de examinare a subiectului respectiv a fost stabilită pentru data de 15 septembrie 2023.

Amintim că procedura de sancționare financiară a operatorului sistemului de transport al gazelor naturale SRL „Moldovatransgaz” a fost inițiată de ANRE în data de 9 august 2023.

1
0
0
0
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?