TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Cînd va deveni funcțional gazoductul Iași-Ungheni-Chișinău?

Gazoductul Iași-Ungheni-Chișinău va deveni complet funcțional în primăvara anului 2020.

Despre acest lucru a declarat ministrul român al Afacerilor Externe, Ramona Mănescu, la o conferință de presă comună la Chișinău cu ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene a Moldovei, Nicu Popescu, transmite Noi.md.

Ea a menționat că acesta este primul proiect în domeniul conexiunii energetice între Moldova și România, iar gazoductul Iași-Ungheni-Chișinău va fi pe deplin funcțional în primăvara anului 2020.

„Dorim ca acesta să fie primul pas pentru începerea cooperării pe termen lung între cele două țări în domeniul energetic, care va asigura independența energetică și stabilitatea Moldovei”, a declarat ministrul român de Externe.

La rîndul său, șeful MAEIE al Moldovei a menționat că părțile, analizînd, în cadrul întrevederii, procesul de construire a gazoductului Ungheni-Chișinău, au remarcat progrese semnificative în implementarea acestui proiect, ceea ce va ajuta la fortificarea securității energetice a Moldovei și îi va permite să intre într-o nouă fază – să nu mai depindă de o singură sursă de gaze.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load