X 
Incendii stiri: 688
Cazul Șor stiri: 585
Preşedintele stiri: 3740

Cînd va aproba ANRE noile tarife la gaze

5 iun. 11:57   Economie
4030 1

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică intenționează să aprobe noile tarife pentru gazele naturale pentru consumatorii finali pe 7 iunie.

Potrivit unui comunicat al regulatorului, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a recepționat astăzi, 5 iunie 2023, solicitarea S.A. „Moldovagaz” privind ajustarea prețurilor reglementate pentru furnizarea gazelor naturale consumatorilor finali, bazată pe estimările prețurilor prezentate de S.A. „Energocom”.

Ținând cont de circumstanțele actuale și factorii obiectivi existenți, ANRE va examina în regim de urgență solicitarea furnizorului. Specialiștii Agenției vor analiza argumentele invocate și vor veni cu o decizie asupra proiectului în cadrul ședinței publice extraordinare, planificată să aibă loc miercuri, 7 iunie 2023.

Solicitarea și materialele aferente transmise de S.A. „Moldovagaz” pot fi accesate pe site-ul ANRE, secțiunea Transparență decizională/Proiecte supuse consultărilor publice.

Anterior s-a anunțat că SA „Moldovagaz” a înaintat Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) o cerere privind micșorarea tarifului mediu pentru furnizarea gazelor naturale consumatorilor finali la prețuri reglementate pentru anul 2023. Astfel conform proiectul calculelor prezentate, tariful mediu la gazele naturale furnizate se propune să fie diminuat pînă la 16 492 lei pentru o mie de metri cubi, sau cu 36,8% mai puțin.


Astfel, dacă ANRE va aproba calculele propuse, tariful gazelor naturale pentru consumatorii casnici din Republica Moldova ar putea scădea cu 31,9%, pînă la 18,45 lei pentru 1 metru cub fără TVA, iar ținînd cont de 8% TVA, acesta va constitui 19,93 lei pentru 1 metru cub.

4
1
0
1
27

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Stare de urgență a fost prelungită pentru a 10-a oară. Cum calificați această decizie?