Incendii stiri: 687
Cazul Șor stiri: 587
Preşedintele stiri: 3731

Cînd se va expune Moldovagaz cu privire la posibilele noi tarife la gazele naturale

2 iun. 15:17   Economie
4855 0

SA Moldovagaz va vorbi luni, 5 iunie, despre posibile noi tarife la gazele naturale pentru consumatori.

Despre acest lucru a anunțat Vadim Ceban, Președintele Consiliului de Administrație al Moldovagaz SA.

Astfel el a comentat pe pagina sa de socializare mesajul potrivit căruia compania de stat Energocom a trimis o scrisoare către Moldovagaz SA cu o prognoză a prețurilor de achiziție a gazelor pentru perioada iunie-decembrie 2023.

"Acum avem prețuri prognozate de la compania Energocom și luni putem spune ce tarife vom oferi consumatorilor", a spus Vadim Ceban.

De remarcat că reprezentanții Energocom au anunțat că prețurile de achiziție pentru "combustibilul albastru" prezentate de aceștia către Moldovagaz sînt mai mici decît prețurile prognozate de Gazprom, în special pentru perioada toamnă-iarnă, unde diferența este semnificativă, iar, în opinia lor, acum Moldovagaz nu are niciun motiv să nu reducă tariful la gaz.


După cum s-a anunțat anterior, guvernul a creat condițiile necesare pentru a reduce tariful la gazele naturale într-un mod accelerat.

În special, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică va avea pîrghiile necesare pentru intervenția promptă în revizuirea tarifelor pentru furnizarea gazelor naturale. Această prevedere a fost aprobată la 31 mai în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepținale prezidată de prim-ministrul Dorin Recean.

S-a convenit ca Moldovagaz SA va depune la ANRE o cerere de ajustare a prețurilor reglementate privind furnizarea gazelor naturale în termen de două zile lucrătoare de la data primirii de la Energocom SA a prețurilor de vînzare prognozate la gazele naturale pentru perioada iunie-decembrie 2023. ANRE trebuie să aprobe noile tarife în termen de 3 zile de la primirea cererii.

0
1
0
0
8

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Stare de urgență a fost prelungită pentru a 10-a oară. Cum calificați această decizie?