Cînd este planificată lansarea trenurilor de marfă prin punctul Berezino-Basarabeasca

9 mar. 17:45   Economie
1950 0

Circulația trenurilor de marfă prin punctul de trecere a frontierei Berezino-Basarabeasca, care leagă sudul regiunii Odessa din Ucraina de Moldova, ar putea începe săptămîna viitoare.

Despre acest lucru s-a discutat la întîlnirea reprezentanților Ukrzaliznytsia cu colegii din Moldova și România, transmite infotag.md cu referire la mass-media ucraineană.

Secțiunea de cale ferată cu lungimea de 23 km a fost restaurată în august 2022, după ce a fost demontată din 1997, dar traficul încă nu a fost reluat pe deplin din cauza faptului că încă nu era restaurat punctul de control la frontieră pe calea ferată.

Tronsonul restaurat de la Berezino pînă la Basarabeasca permite extinderea în viitor a traseului trenului Kiev-Chișinău pînă la Izmail prin Basarabaska și Arțiz, restabilind astfel legătura cu sudul regiunii Odessa, care a fost întreruptă din cauza războiului.

Reprezentantul de la Calea Ferată a Moldovei, Vladimir Serbinov, a declarat că întreprinderea a primit o scrisoare de la Ukrzaliznytsia privind disponibilitatea sa de a începe deplasarea trenurilor de marfă prin punctul de trecere Berezino-Basarabeasca începînd cu 13 martie, ora 00.00. Este vorba despre introducerea controlului temporar la frontieră pe partea ucraineană.

0
0
0
1
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий