Incendii stiri: 687
Cazul Șor stiri: 587
Preşedintele stiri: 3730

Cînd ar putea scădea din nou tariful la gaze în Moldova

9 iun. 11:15   Economie
9779 1

Locuitorii Moldovei vor plăti pentru abaterile tarifare la gaz pînă la sfîrșitul lunii decembrie, în cel mai bun caz — pînă în octombrie și există o mare probabilitate ca pînă la începutul sezonului de încălzire, tariful la gaze să scadă din nou.

Despre acest lucru a declarat Vadim Ceban, Președintele Consiliului de Administrație al Moldovagaz SA.

La sfîrșitul lunii aprilie, el a spus că revizuirea tarifului de furnizare a gazelor naturale pentru consumatori este imposibilă din cauza abaterilor tarifare acumulate în ultimul an, a instabilității pieței de energie, precum și a posibilelor ajustări a tarifelor de distribuție în lunile următoare (aceste tarife nu au fost ajustate din 2018).

"Dacă prețul continuă să scadă, pentru că aceasta este prognoza Energocom, atunci poate fi vorba despre maximum luna decembrie 2023. Un scenariu mai optimist este octombrie, noiembrie. Adică, sperăm foarte mult că înainte de începerea sezonului de încălzire", a anunțat Vadim Ceban prognoza în emisia canalului Rlive, relatează Noi.md cu referire la 1prime.ru.

Potrivit acestuia, există o mare probabilitate ca pînă la începutul sezonului de încălzire, tariful la gaz să fie redus din nou.

După cum s-a anunțat anterior, decizia Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică de reducere a tarifelor la gazele naturale pentru consumatorii finali a intrat în vigoare la 8 iunie, după publicarea sa în Monitorul Oficial. Astfel, începînd cu 8 iunie, consumatorii casnici vor plăti 18 lei 7 bani pentru un metru cub de gaze, cu TVA inclus, tarif care este cu 38% mai mic decît cel anterior.

9
0
0
0
27

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre decizia de a confisca mașina șoferilor care conduc în stare de ebrietate?