X 
Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1678

Chișinăul ar putea achiziționa 50 de autobuze MAZ, cu asamblarea ulterioară a acestora în Moldova

31 oct. 2018,, 15:50   Economie
3045 1

Parcul Urban de Autobuze s-ar putea să fie completat cu 50 de autobuze MAZ din Belarus, iar pe viitor este planificată producerea autobuzelor de acest fel în capitala Moldovei.

O declarație în acest sens a făcut prim-ministrul Moldovei Pavel Filip în timpul vizitei sale de lucru la

întreprinderea belarusă MAZ din orașul Minsk, unde a discutat cu conducerea acesteia posibilitatea creării unei întreprinderi mixte moldo-belaruse de asamblare a autobuzelor la Chișinău, transmite NOi.md.

„Aceste autobuze merită să fie pe străzile din Chișinău. Ulterior, ne propunem să mergem pe aceeași cale ca și în cazul troleibuzelor - să fie asamblate în Moldova, pentru că acest lucru ne va oferi un preț mai bun, dar și mai multe salarii pentru muncitorii de la Chișinău”, a spus premierul.

Prim-ministrul a vizitat Parcul de unități tehnice de pe teritoriul uzinei, depozitul de producere, precum și a fost informat despre activitatea întreprinderii. În context, premierul a accentuat că autobuzele, produse la uzina MAZ, sînt de calitate și că au preţuri avantajoase.


„Mă întorc acasă cu un autobuz”, a anunțat Pavel Filip, după ce a primit în dar macheta unui autobuz din partea directorului uzinei belaruse. Totodată, prim-ministrului i-au fost prezentate și autospecialele de colectare a deșeurilor, care urmează să fie livrate la Chișinău. Cele 12 unități vor ajunge în capitala Moldovei pînă la sfîrșitul lunii noiembrie curent.

La uzina MAZ activează peste 4 mii de angajați. Unitățile de tehnică produse aici sînt livrate în peste 50 de state.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий